More

  Care este adevarata crima din „Impeachment: American Crime Story” ?

  Presedintele a comis vreo crima? Aceasta este intrebarea la care, la un anumit nivel, majoritatea personajelor din Impeachment: American Crime Story incearca sa raspunda, cuprinse de scandalul si haosul media care au dus la demiterea lui Bill Clinton. Dar, asa cum a fost pentru fiecare parte din franciza American Crime Story, crima reala poate fi ceva mult mai putin invizibil – si ceva pentru care toti cei care urmaresc, la un anumit nivel, sunt vinovati. 

  „Vrem ca publicul sa se simta acuzat pentru ceea ce s-a intamplat”, spune producatorul executiv al seriei Brad Simpson in podcastul Still Watching din aceasta saptamana . „Intotdeauna simtim ca crima in sine, la un nivel mai mare, este o crima pe care noi, ca America, am comis-o.” Cu serialul aproape de final, scandalul Clinton a explodat in ochii publicului; in cel mai recent episod, intitulat „Stand by Your Man”, Monica Lewinsky este lasata ascunsa in timpul negocierilor privind imunitatea cu echipa lui Ken Starr , in timp ce familia Clinton este atat de inconjurata de fotografi, chiar si in timpul vacantei la Martha’s Vineyard, incat Hillary nu pot iesi si face o plimbare. Episodul este strans concentrat pe relatia dintre Clinton, dar privirile indiscrete ale natiunii nu sunt niciodata departe de mintea nimanui. 

  Deci vorbesti despre cum ai vrut sa folosesti obiectivul femeilor din aceasta poveste. Si timp de sase episoade, mai mult sau mai putin, am avut-o pe Edie Falco in rolul Hillary Clinton in fundal. In episodul sapte ea apare pentru prima data, dar se simte ca si cum ar fi intr-adevar episodul Hillary. De ce a avut sens sa asteptam atat de mult?

  Am avut o filozofie pentru sezon, si anume ca ne vom intalni cu fiecare personaj in punctul de criza. Si ne vom intalni cu fiecare personaj in momentul in care cazul incepe cu adevarat pentru ei. Deci, pentru Linda, incepe cand seful ei [se sinucide] si este dat afara de la Casa Alba. Pentru Monica, am decis sa nu incepem nici macar cu aventura, ci cu momentul in care a fost exilata la Pentagon. Pentru Paula Jones, am inceput cu ea sa-si vada numele in American Spectatorrevista. Si il intalnim pe Ken Starr cand numele Lindei Tripp va veni brusc inaintea lui. Si chiar ne-am hotarat, impreuna cu Hillary, ca vrem sa-i spunem povestea ei in legatura cu scandalul lui Bill. Si ne-am dorit foarte mult sa o intalnim la fel cum ne intalnim cu alte personaje, pe masura ce scandalul s-a intersectat cu ele. Si au existat cateva plangeri online ca am vazut ca avem aceasta mare actrita si nu o folosim. Sper ca atunci cand oamenii vor vedea acest episod, vor putea intelege de ce a trebuit sa alegem pe cineva care are nu doar puterea lui Hillary Clinton, ci si capacitatea de a merge cap la cap cu un actor ca Clive [Owen] .

  Edie Falco a fost foarte clar cand a vorbit cu Richard Lawson ca isi imagineaza o versiune a lui Hillary Clinton. Asta faceati si voi in procesul de creare a povestii?

  Hillary a fost probabil unul dintre cele mai nedumerite si mai incurcate personaje pe care le-a scris pentru camerele scriitorilor si pentru a discuta, pentru ca lucrul cu imaginea ei publica este adevarat despre ceea ce se stie despre ea, adica exista un fel de zid, un zid de protectie pe care l-a pus. sus in jurul ei. Si daca poti compara autobiografia lui Hillary si autobiografia lui Bill, biografia lui este plina de el facand autopsihanaliza a tatalui sau vitreg alcoolic, care si-a batut mama si ce a insemnat sa cresti in Hot Springs, Arkansas. Si Hillary este foarte Midwest, foarte metodista, foarte rezervata, chiar si in felul in care a descris scandalul. Ea spunea lucruri de genul „Am fost foarte dezamagit de Bill” si nu poti ajunge cu adevarat la viata interioara.

  Erau cateva locuri in care am putea merge. Au existat o multime de reportaje contemporane si au existat si aceste lucrari pe care Diane Blair, care era prietena ei buna, parasise Universitatea din Arkansas. Ea este de fapt locul de unde provine cele mai multe din ceea ce stim despre cum s-a simtit Hillary despre scandal si aventura.

  Ceea ce a spus ea tot timpul a fost ca nu stia despre Gennifer Flowers si l-a crezut cand el i-a spus ca nu s-a intamplat nimic cu Monica. Si apoi durerea cu adevarat profunda pe care o simte cand el devine curat. Ati vorbit vreodata despre a merge altfel cu asta, poate sugerand ca ea stie mai multe decat stia? Sau a fost intr-adevar doar sa o crezi pe cuvant ca era uluita? 

  A trebuit sa luam o decizie pentru emisiune despre ceea ce stia Hillary sau sa stie. Si pare destul de clar ca ea l-a crezut, mai ales initial, despre Monica – ca el a convins-o ca aceasta era o tanara care inventase toate astea. Si cred ca asta a fost inglobat in faptul ca Ken Starr era vasul prin care trecea asta, pentru ca avea atat de multa furie si ura fata de Ken Starr. Si cred ca l-au sucit pe Jim McDougal impotriva lor. Ei cred ca a facut pe nedrept prieteni sa depuna marturie impotriva lor, ca i-a facut pe oameni sa minta. Si deci cred ca a fost o minciuna ca, fie ca ea a ales sa creada asta, fie ca a crezut-o de-a dreptul, ea a crezut. Hillary spune ceva intr-unul dintre aceste episoade, adica Bill a fost intotdeauna sincer cu ea. 

  Vreau sa va pun o intrebare cu adevarat larga a ascultatorului pe care am primit-o cu ceva timp in urma: Care este crima? Franciza se numeste American Crime Story. In mod evident, exista o multime de acuzatii de infractiuni precum marturia mincinoasa. Dar ati vorbit despre asta? Care este crima din centrul povestii?

  Intotdeauna simtim ca crima in sine, la un nivel mai mare, este o crima pe care noi, ca America, am comis-o. Este mai putin o, stii, o crima anume sau un anume ceva, dar este ceva la care am participat cu totii impreuna. Deci, acesta a fost modul in care i-am demonizat pe Marcia Clark si Chris Darden si Johnnie Cochran. In [ Asasinarea lui Gianni Versace], vorbim despre identitatea sexuala masculina gay in anii 1990 si Legea privind apararea casatoriei. Si in aceasta vorbim cu adevarat despre modurile in care ne-am implicat cu totii in aceasta rusine publica si cu totii ne-am lasat sa ne batem joc de aceste femei si sa radem de aceste femei. Dar infractiunea specifica – adica o demitere este o crima mare si o contraventie. Acesta este un spectacol despre evenimentele care au dus la o demitere si, cu siguranta, aripa dreapta crede ca Bill Clinton a comis o crima. 

  Este interesant ca oamenii pun aceasta intrebare pentru ca cred ca este de la sine inteles pentru mine intr-un mod in care poate nu este pentru toti ceilalti. Dar cred ca adevaratul lucru pe care am incercat in mod constant sa mergem este ca vrem ca publicul sa se simta acuzat in ceea ce s-a intamplat. Si imi place sa cred ca ar fi oarecum diferit astazi, dar nu va pot spune ca ar fi total diferit.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...