More

  Zelensky spune ca tacticile rusesti pe frontul de est sunt „nebunesti”

  Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acuzat pe comandantii rusi de „nebunie” in eforturile lor de a captura orasul din estul Bakhmut.

  Orasul – care se afla in regiunea Donetk si avea o populatie inainte de razboi de 70.000 de locuitori – a fost de luni de zile centrul atacurilor rusesti.

  In ciuda avansarii ucrainene asupra orasului cheie Herson, Zelensky a spus ca atacurile au continuat in vigoare.

  Luarea orasului ar fi o victorie simbolica pentru Rusia.

  „Aici este locul in care nebunia comandamentului rus este cea mai evidenta”, a spus Zelensky in discursul sau de noapte de la Kiev. „Zi dupa zi, de luni de zile, ei conduc oamenii la moarte acolo, concentrand cel mai inalt nivel de lovituri de artilerie”.

  Oleksiy Arestovych, un consilier al domnului Zelensky, a spus ca intr-o zi, fortele ruse au lansat opt ​​atacuri separate asupra lui Bakhmut inainte de ora pranzului si au fost respinse de fiecare data.

  Orasul se afla pe un drum principal care duce la orasele Sloviansk si Kramatorsk aflate sub control ucrainean. In timp ce Rusia se lupta in alta parte in Ucraina, fortele sale au facut progrese in jurul lui Bakhmut in ultima perioada.

  Analistii spun ca orasul are o valoare militara mica in sine, desi daca ar cadea, ar aduce alte orase inapoi in raza de actiune a artileriei ruse si ar ajuta la schimbarea naratiunii unui conflict in care fortele Moscovei s-au retras treptat.

  Trupele ruse obisnuite din regiune sunt sustinute de mercenari paramilitari Wagner. Se spune ca fondatorul grupului, Yevgeniy Prigozhin, vrea sa captureze orasul ca premiu politic.

  Seful mercenarului a recunoscut ritmul lent al inaintarii ruse asupra lui Bakhmut, spunand ca trupele castigau doar „100-200 de metri pe zi”.

  „Unitatile noastre se intalnesc in mod constant cu cea mai inversunata rezistenta inamica si constat ca inamicul este bine pregatit, motivat si lucreaza cu incredere si armonios”, a spus domnul Prigozhin intr-un comunicat publicat de una dintre companiile sale. „Acest lucru nu ii impiedica pe luptatorii nostri sa avanseze, dar nu pot comenta cat timp va dura”.

  In ciuda atacurilor intense, Zelensky a spus ca fortele ucrainene isi mentin terenul si si-a salutat trupele drept „eroi”.

  Fortele ucrainene continua, de asemenea, sa avanseze in sud, spre Herson, unde Rusia a ordonat evacuarea civililor.

  Desi dl Zelensky nu a oferit o actualizare directa cu privire la avans, el a spus ca trupele sale „ne intaresc pozitiile peste tot pe front, reduc capacitatile ocupantilor, le distrug logistica si pregatesc vesti bune pentru Ucraina”.

  Dar oficialii de la Kiev au avertizat ca fortele ruse sapa in jurul orasului, in timp ce rapoartele radio interceptate sugereaza ca noi recruti rusi „mobilizati” au fost trimisi acolo pentru a consolida apararea.

  Arestovici a declarat ca nicio forta rusa nu se pregateste sa se retraga din oras si a prezis ca „cea mai grea dintre batalii va avea loc pentru Herson”.

  Oleksii Reznikov, ministrul apararii al Ucrainei, a declarat ca ritmul inaintarii a fost ingreunat de vremea umeda, facand contraofensiva mai dificila decat avansul din est, care a impins rapid trupele ruse inapoi in septembrie.

  In alta parte, administratorii pro-rusi din estul provinciei Lugansk au declarat ca fortele ucrainene au inceput din nou sa avanseze in regiune. Ei au spus ca au loc lupte grele in jurul oraselor Kreminna si Svatove, care au cazut in mainile Rusiei la inceputul acestui an.

  Autoritatile instalate de Rusia in Crimeea au declarat ca au doborat o drona ucraineana in apropierea unei centrale termice de la Balaklava. Desi a provocat un scurt incendiu, oficialii au spus ca nu exista nicio amenintare la adresa sursei locale de energie.

  Fortele aeriene ucrainene au declarat ca peste 20 de drone „kamikaze” iraniene au fost lansate de fortele ruse peste noapte, vizand in principal regiunile de sud Mykolaiv si Odesa si ca 19 au fost distruse. Oficialii locali au spus ca fortele ruse au vizat si regiunea Kiev si au spus ca rapoartele initiale au indicat ca nimeni nu a fost ranit.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...