More

  Reflectii ale vietii pentru a fi fericit

  Viata este plina atat de momente bune, cat si de experiente grele si dificile de depasit. De aceea trebuie sa ne gasim propriile instrumente pentru a dezvolta rezistenta, a fi fericiti si a merge mai departe. A intelege fericirea inseamna a putea descoperi toate secretele si trucurile ei pentru a o pastra in viata noastra.

  Desi nu exista o formula magica pentru a gasi o bunastare deplina, sunt multe lucruri pe care nu ni se invata despre pace si fericire. In acest articol dorim sa iti oferim cele mai bune reflectari ale vietii pentru a fi fericit, in acest fel, le poti folosi ca instrumente pentru a-ti intari stima de sine si stabilitatea mentala.

  Ce este fericirea?

  Acest concept a evoluat de-a lungul anilor si sub diferite viziuni filozofice asupra vietii. Pentru a fi fericiti, trebuie mai intai sa intelegem ce este fericirea . O casa frumoasa? Un cuplu stabil? Poate un loc de munca bine platit? Fiecare persoana are propriul concept de fericire, cheia este sa identificam care sunt scopul nostru si obiectivele noastre emotionale.

  Definitia fericirii in psihologie

  Potrivit multor psihologi care sunt experti in gandire pozitiva, fericirea este o stare de bine mentala care depaseste absenta tristetii. A fi fericit inseamna a ne bucura pe deplin de tot ce ne inconjoara si a invata din experientele proaste. Martin Seligman, un pionier in psihologia pozitiva, afirma ca exista o reteta pentru o viata plina si aceasta se bazeaza pe identificarea si dezvoltarea fortelor noastre mentale.

  Secretul fericirii

  Primul lucru pe care trebuie sa-l tinem cont este ca fericirea nu este ceva ce putem realiza , nu este castigata sau dobandita, fericirea este o cale si se bucura de ea. Este important sa alegem corect in viata noastra si sa luam deciziile care ne conduc pe calea bunastarii emotionale. Desi este adevarat ca exista evenimente pe care nu le putem controla, secretul fericirii consta in a cunoaste directia pe care vrem sa o urmam in viata.

  Unde este fericirea?

  Datorita conceptiei societatii despre o viata fericita, multi oameni nu stiu unde sa-si gaseasca propria bunastare. Fie in mass-media, in educatie sau la locul de munca in sine, ni se spune mereu ca fericirea consta in obtinerea unor realizari acceptate social, cum ar fi o masina draguta, un partener stabil, copii si un loc de munca bun. Este posibil ca acesta sa fie intr-adevar obiectivul nostru vital, totusi, ce se intampla atunci cand nu este cazul?

  Este posibil sa ne fie greu sa gasim fericirea pentru ca o cautam intr-un loc nepotrivit si cu o viziune incorecta asupra drumului. Totusi, trebuie sa ne amintim ca suntem sefii vietii noastre si trebuie sa ne ocupam de ea. Este important sa ne oprim pentru o secunda sa reflectam la ceea ce ne face cu adevarat fericiti si sa lasam in urma ceea ce societatea ne spune sa facem (tinand cont de oamenii din jurul nostru, desigur)

  De asemenea, este posibil sa avem o conceptie gresita a fericirii bazata pe un concept de bucurie si experiente bune. Placerea poate face parte dintr-o viata fericita, dar nu este totul. Cheia pentru a stii unde se afla fericirea consta in echilibrul mintii.

  Meditatii si sfaturi despre fericire

  Odata ce au fost prezentate primele concepte despre bunastarea emotionala, este timpul sa gasesti cateva minute pe zi pentru a reflecta si a te gandi la cum sa fii fericit.

  Iata cateva reflectari ale vietii pentru a fi fericit:

  1. Fericirea NU inseamna sa traiesti doar emotii pozitive

  Este important sa invatam sa facem diferenta intre o stare emotionala de moment si un sentiment de bine de durata.Exista emotii pozitive si nu atat de pozitive.Totusi, ambele sunt necesare pentru a putea invata din viata si din experientele pe care aceasta ni le ofera. A fi trist nu inseamna neaparat sa fii nefericit, fericirea este o stare care depaseste emotiile tale.

  2. Cunoaste-te ca esti fericit

  In cele din urma, doar noi stim ce ar trebui sa facem pentru a fi fericiti, autocunoasterea este baza unei sanatati mintale adecvate. Datorita acestei munci psihologice, ne putem indrepta obiectivele spre ceea ce stim ca ne va implini ca oameni.

  3. Deciziile tale in viata te pot duce (sau nu) catre fericire

  In raport cu reflectia anterioara, cunoscand directia pe care ar trebui sa o luam in viata, vom putea ghida calea prin decizii si stabilirea corecta a scopurilor. A fi fericit este legat si de a actiona in conformitate cu valorile noastre personale si morale, prin urmare, daca luam deciziile corecte, vom continua pe calea bunastarii.

  4. Este esential sa te adaptezi la evenimente

  Desi dorim sa ne ghidam calea spre a trai cele mai benefice experiente pentru minte, exista momente in care lumea din jurul nostru prezinta obstacole si dificultati neasteptate. In fata unor astfel de esecuri, este important sa nu ne lasam purtati de frustrare si tristete, trebuie sa ne adaptam si sa mergem inainte in viata noastra.

  5. Rezistenta este cheia pentru a merge inainte

  Este adevarat ca se pot intampla multe evenimente pe care nu le putem controla, nenorocirile din viata sunt ceva de care nu putem scapa. Totusi, noi suntem cei care decidem cum sa luam experientele de viata. A fi o persoana rezistenta inseamna sa stii sa depasesti esecurile si sa obtii ceva bun din problemele cu care ni le prezinta lumea. Daca stim sa dezvoltam rezilienta, vom gasi intotdeauna o modalitate de a trece inaintea oricarei situatii.

  Expresii si reflectii de psihologie pozitiva

  In sfarsit, vrem sa va oferim cateva reflectii despre psihologia pozitiva, astfel incat sa va puteti porni pe calea spre bunastarea mintii voastre:

  • Bucuria de a privi si intelege este cel mai frumos dar al naturii. – Albert Einstein
  • Arunca tristetea si melancolia. Viata este buna, are cateva zile si abia acum trebuie sa ne bucuram de ea. – Federico Garcia Lorca
  • A darui produce mai multa fericire decat a primi, nu pentru ca este o privare, ci pentru ca in actul de a darui este expresia vitalitatii mele. -Erich Fromm
  • Viata provoaca aceleasi esecuri si tragedii optimistului ca si pesimistului, dar optimistul le rezista mai bine. -Martin Seligman
  • Cand te trezesti dimineata, gandeste-te la pretiosul privilegiu de a fi in viata, de a respira, de a gandi, de a te bucura si de a iubi. – Marcus Aurelius.
  • Traieste fiecare zi ca si cum viata ta abia ar fi inceput. -Goethe
  • Cand esti entuziasmat de ceea ce faci, simti o energie pozitiva. Este foarte simplu. – Paulo Coelho

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...