More

  Biden se confrunta cu noi provocari cu Coalitia pentru sprijinul Ucrainei

  Consensul intern si international a dat semne de scadere pe masura ce alegerile intermediare se profileaza in Statele Unite si europenii se confrunta cu perspectiva unei ierni reci.

  Casa Alba a declarat ca nu vede perspective actuale pentru negocieri pentru a pune capat razboiului din Ucraina, chiar daca presedintele Biden se confrunta cu noi provocari pentru a mentine impreuna coalitia multinationala bipartizana care sprijina efortul de alungare a invadatorilor rusi.

  Consensul intern si international pe care dl. Biden s-a straduit sa-l construiasca a dat semne de scadere in ultimele zile odata cu apropierea alegerilor la mijlocul mandatului si a unei ierni europene reci. Dar consilierii domnului Biden au ajuns la concluzia ca presedintele Vladimir V. Putin al Rusiei ramane angajat in forta si ca liderii ucraineni nu sunt dispusi sa cedeze teren dupa victoriile recente pe campul de lupta.

  „Niciuna dintre parti nu este in masura sa se aseze si sa negocieze”, a declarat John F. Kirby, coordonatorul de comunicatii strategice al Consiliului National de Securitate. „Putin continua in mod clar sa urmareasca acest razboi intr-un mod brutal si violent”, a spus el, in timp ce ucrainenii, dat fiind impulsul lor, „nu sunt intr-o pozitie in care doresc sa negocieze”.

  Domnul Kirby a subliniat ca americanii se vor lasa in fata presedintelui Volodymyr Zelensky al Ucrainei, incercand in acelasi timp sa-si consolideze pozitia in orice negocieri care ar putea avea loc in cele din urma. „Daca si cand vine vorba de masa”, a spus domnul Kirby, domnul Zelensky „determina cand este; el ajunge sa determine cum arata succesul si ajunge sa determine ce sau ce nu este dispus sa negocieze cu rusii.

  „Dar nu suntem inca acolo”, a spus el.

  Evaluarea a survenit la o zi dupa ce un grup de progresisti democrati din Camera Parlamentului a retras o scrisoare catre dl Biden in care cereau o strategie revizuita si abordau posibilitatea unor discutii directe cu Rusia pentru a rezolva conflictul. Desi cei 30 de progresisti ​​s-au retras in fata unei reactii din interiorul propriului partid, agitatia din stanga a servit drept semn de avertizare al oboselii dupa opt luni de razboi finantat in mare parte din dolarii contribuabililor americani.

  Erodarea in curs de dezvoltare a sprijinului pentru strategia actuala este mai pronuntata la dreapta politica. Reprezentantul Kevin McCarthy al Californiei, pozitionat sa fie noul presedinte al Camerei daca republicanii castiga Camera luna viitoare, asa cum era de asteptat, a amenintat ca va reduce viitorul ajutor pentru Ucraina, aliniandu-se cu fostul presedinte Donald J. Trump si Tucker Carlson.

  De cealalta parte a oceanului, aliatii europeni care se confrunta cu debutul vremii reci, cu Moscova controland robinetul de combustibil, vad cursul viitor al conflictului cu Rusia in moduri diferite. Unele tari din fostul bloc sovietic din Europa de Est vor ca Rusia sa fie ferm invinsa si trupele sale alungate din toata Ucraina, inclusiv din Crimeea, in timp ce tari precum Germania, Franta si Italia cred ca o astfel de victorie la scara larga este nerealista si isi fac griji ca Washingtonul nu se gandeste. clar despre cum s-ar putea sfarsi razboiul.

  Chiar si intre aliatii care impartasesc opinii similare, tensiunile au crescut cu privire la energie si strategia de aparare. Presedintele Emmanuel Macron al Frantei si cancelarul Olaf Scholz al Germaniei s-au intalnit la Paris pentru a discuta diferentele dintre un plafon sustinut de Franta la preturile gazelor naturale, caruia Germania i-a rezistat chiar daca subventioneaza facturile de gaz ale cetatenilor sai.

  Crestend si mai mult presiunea, domnul Putin a sustinut pentru prima data personal ca Ucraina se pregateste sa declanseze o asa-zisa bomba murdara, repetand afirmatii nefondate facute anterior de oficiali rusi de nivel inferior. Oficialii americani au respins inca o data afirmatia, numind-o un posibil pretext pentru ca Rusia sa-si intensifice atacul asupra Ucrainei.

  In timp ce fortele ruse desfasurau un exercitiu militar anual de testare a rachetelor cu capacitate nucleara, administratia Biden a impus sanctiuni asupra a peste 20 de persoane si entitati ruse si moldovenesti care se presupune ca sunt implicate intr-o schema rusa de a interveni in sistemul politic al Republicii Moldova.

  Pentru domnul Biden, care a construit o coalitie larga pentru abordarea sa in tara si in strainatate. In timp ce efortul de razboi ucrainean se bucura inca de un sprijin larg in Statele Unite, sondajele sugereaza o oarecare uzura, in special in randul republicanilor.

  Douazeci la suta dintre americanii intervievati au declarat ca Statele Unite ofera prea mult ajutor Ucrainei, in crestere de la 12% in mai si 7% in martie. 32% dintre republicani au spus ca se face prea mult pentru Ucraina, comparativ cu 11% dintre democrati. Aproximativ 46 la suta dintre republicani au spus ca Statele Unite au facut cam ceea ce trebuie sau nu este suficient, in timp ce 65 la suta dintre democrati au fost de acord.

  „Din pacate, ceea ce vedem, cred ca sunt puncte de discutie din propaganda de extrema-dreapta rusa care se filtreaza in mediul politic al SUA si, cu buna stiinta sau fara sa stim, vedem politicieni americani folosind practic puncte de discutie care nu vor face altceva decat sa aduca un zambet larg pe chipul lui Putin, ” a declarat Evelyn Farkas, director executiv al Institutului McCain pentru Leadership International si fost oficial al Pentagonului sub presedintele Barack Obama.

  Oficialii de la Casa Alba au spus in privat ca nu au nimic de-a face cu retragerea rapida a Caucusului Progresist al Congresului care a propus negocieri cu Rusia, dar au fost linistiti de inversarea rapida. Totusi, scepticismul republican in crestere inseamna ca o victorie a opozitiei in alegerile la mijlocul mandatului ar ridica intrebari cu privire la viitoarele pachete de ajutor.

  Chiar inainte de declaratia dlui McCarthy care promite ca va rezista unui „cec in alb” pentru Ucraina, 57 de republicani din Camera si 11 din Senat au votat impotriva asistentei de 40 de miliarde de dolari in mai si mai multi candidati ai partidului in campanie electorala si-au exprimat rezistenta la mai multe bani pentru Ucraina.

  Insa alti republicani au sustinut fermi Ucrainei, in special senatorul Mitch McConnell din Kentucky, liderul partidului in camera superioara, care a respins in mod intemeiat comentariul lui McCarthy.

  „Ne-am bucurat si continuam sa ne bucuram de un sprijin bipartizan extraordinar pentru abordarea noastra fata de Ucraina si pentru tipurile de asistenta de securitate pe care le oferim si vom avea nevoie de acest sprijin in viitor”, a spus dl Kirby. „Presedintele nu este ingrijorat de asta.”

  Aliatii lui Biden au spus ca democratii s-au dovedit a se auto-corecteaza cand a fost vorba de scrisoarea progresistilor, dar l-au indemnat pe presedinte sa-si explice strategia publicului si mizele implicate.

  „Aceasta este o situatie dificila si periculoasa care necesita mentinerea puterii si intr-o oarecare masura sacrificiu din partea Statelor Unite”, a declarat reprezentantul Tom Malinowski, democrat din New Jersey si un sustinator ferm al ajutorului Ucrainei. „Este intotdeauna important ca presedintele sa demonstreze Congresului si poporului american ca acest lucru este in interesul national si este ceea ce trebuie facut.”

  Totusi, pe masura ce razboiul continua, in Europa se simte din ce in ce mai mult ca o aventura americana. Contributiile americane de material de razboi si bani le depasesc pe cele ale tuturor celorlalti aliati reuniti, iar alegerile strategice americane sunt dominante, ajutate de brutalitatea razboiului rusesc, de curajul guvernului si armatei ucrainene si de dezinteresul clar al domnului Putin pentru negocieri, daramite o retragere a Rusiei.

  In aceste tari europene, exista o ingrijorare linistita ca Ucraina se va descurca atat de bine incat sa-l determine pe domnul Putin intr-un pariu disperat de escaladare – o ingrijorare care nu este necunoscuta si la Washington. Pentru germani si francezi, o asezare dupa liniile care au existat inainte de invazia din 24 februarie ar parea destul de suficienta – o infrangere pentru domnul Putin, dar nu o ratacire. Teama este ca o pierdere prea mare a fetei pentru Rusia l-ar impinge pe dl Putin sa foloseasca intr-un fel arme nucleare sau o „bomba murdara” exploziv conventional cu material radioactiv care ar putea fi pus pe seama ucrainenilor pentru a justifica o escaladare semnificativa. .

  Acesta este un motiv major pentru care Germania si Franta par sa calibreze cu atentie sofisticarea armelor pe care le trimit in Ucraina, asa cum face si domnul Biden. Europa a ramas aproape fara arme din epoca sovietica pe care sa le trimita in Ucraina, iar propriile sale stocuri, destinate propriei aparari, sunt, de asemenea, scazute, o functie a „beneficiului pentru pace” de dupa Razboiul Rece, care a facut ca cheltuielile militare sa scada toate. pe continent, o tendinta care se inverseaza in mod serios doar incet.

  Exista o diferenta semnificativa intre fluxul de arme furnizate de Statele Unite, Marea Britanie si Polonia si ceea ce ofera restul Europei, ceea ce a ridicat intrebarea persistenta daca unele tari sunt livrari lent pentru a provoca un razboi mai scurt. si negocieri mai rapide.

  Luat in ansamblu, Occidentul ofera Ucrainei „doar suficient” armament „pentru a supravietui, nu suficient pentru a recastiga teritoriu”, a spus Ulrich Speck, un analist german de politica externa. „Ideea pare sa fie ca Rusia nu ar trebui sa castige, dar nici sa nu piarda.

  „Ce tari trimit si cat de incet le trimit ne spune multe despre obiectivele de razboi ale tarilor occidentale”, a adaugat el. „Si devine si mai important acum, deoarece Ucraina este mai dependenta de armele occidentale”.

  Pentru toate acestea, Eric S. Edelman, consilier la Centrul pentru Evaluari Strategice si Bugetare din Washington si fost subsecretar al Apararii sub presedintele George W. Bush, a spus ca europenii au ramas impreuna mai ferm decat se asteptau multi.

  „Sprijinul public ramane destul de puternic”, a spus domnul Edelman. „Si, desi vor exista cu siguranta efecte economice negative – in special in Germania – euro au luat o multime de masuri pentru a se proteja” prin stocarea energiei si diversificarea proviziilor. „Putin”, a spus el, „s-ar putea sa constate ca a facut un pariu prost”.

  Totusi, a adaugat el, „in ciuda acestei evaluari in general optimiste, nu ar trebui sa subestimati niciodata provocarile mentinerii coalitiei si managementului aliantei”.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...