More

  Cupa menstruala: avantaje si dezavantaje

  De ani de zile, femeile au folosit tampoane sau absorbante pentru a-si proteja hainele in timpul menstruatiei, dar exista si alte metode alternative la cele traditionale, cum ar fi cupele menstruale .

  Este o ceasca flexibila conceputa pentru a fi folosita in interiorul vaginului in timpul zilelor menstruatiei pentru a colecta sangele menstrual. Cupa colecteaza de fapt fluxul menstrual in loc sa-l absoarba precum celelalte produse de ingrijire. Unele sunt de lunga durata si reutilizabile, in timp ce altele sunt de unica folosinta.

  Majoritatea cupelor menstruale sunt fabricate din silicon sau cauciuc . „Intotdeauna le reamintesc pacientilor mei ca, daca sunt sensibile la latex, ar trebui sa fie siguri ca vor primi o ceasca din silicon”, spune un medic obstetrician-ginecolog.

  Iata explicate avantajele si dezavantajele utilizarii cupei menstruale:

  Avantajele utilizarii cupei menstruale

  Cost redus si mai putine deseuri – Unele cani sunt concepute pentru utilizare pe termen lung, chiar si ani, ceea ce reprezinta o economie semnificativa de costuri fata de tampoane si tampoane. Deoarece pot fi reutilizate, exista mai putine deseuri si mai putini copaci care trebuie sacrificati pentru a face alternative pe baza de hartie.

  Miros mai putin jenant – Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la mirosul menstrual, care poate aparea in momentele cele mai inoportune, deoarece lichidul nu este expus la aer, asa cum este cu tampoanele si tampoanele.

  pH-ul vaginal si bacteriile benefice raman la locul lor – Tampoanele absorb toate fluidele vaginale impreuna cu sangele, ceea ce ar putea deranja pH-ul delicat si echilibrul bacterian al vaginului.

  Mai putine achizitii „intime” – Chiar daca iti inlocuiesti ceasca in fiecare an, tot faci mai putine vizite in zona supermarketului dedicata produselor de intimitate feminina decat ai face daca ai fi obisnuit cu metodele pe hartie.

  Mai mult timp intre schimbari : trebuie sa schimbati tampoanele la fiecare patru pana la opt ore, in functie de fluxul dvs. Puteti purta o cupa menstruala timp de pana la 12 ore inainte de a o goli, dar o puteti schimba mai des in zilele cu flux intens pentru a preveni potentialele scurgeri.

  Relatiile sexuale sunt posibile cu cupa in pozitie : Este posibil sa aveti un act sexual in timp ce cupa este in vagin.

  Usor de utilizat – Oricine a folosit tampoane, in special cei fara aplicator, ar trebui sa aiba putine probleme in a invata cum sa introduca o cupa menstruala. Daca ati folosit vreodata o diafragma pentru controlul nasterilor, va fi si mai usor de utilizat.

  Pentru amplasarea lui trebuie sa-l indoiti astfel incat sa arate ca un tampon , sa il indreptati spre spatele vaginului si sa-l impingeti putin. Ar trebui sa se deschida de la sine. Cand este introdus corect, nu ar trebui sa-i simti deloc prezenta.

  Dezavantajele utilizarii cupei menstruale

  Golirea – Principalul dezavantaj pe care pacientii il noteaza este ca golirea paharului poate fi o bataie de cap. Cu practica, majoritatea femeilor descopera tehnica potrivita si trec repede peste acest neplacut. De asemenea, nevoia de a-l curata intr-o toaleta publica daca esti departe de casa poate opri utilizarea lui.

  Dificultate de inserare pentru unele femei – Fetele mai tinere si cele care nu au avut niciodata o relatie sexuala le poate fi dificil sa introduca cupele. Si, daca exista un DIU pe loc, utilizarea unei cupe menstruale ar putea trage curelele DIU si poate disloca DIU. In aceste cazuri este intotdeauna mai bine sa intrebati medicul ginecolog sau medicul de familie.

  Probleme anatomice potentiale – Uneori, anatomia individuala poate face dificila utilizarea adecvata a cupei. De exemplu, daca aveti fibrom sau un uter coborat, este posibil sa nu fie in locul potrivit.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...