More

  Marele si ceaiul, aliati impotriva cancerului si a bolilor de inima

  Consumul de produse bogate in flavonoide, precum merele si ceaiul, protejeaza impotriva cancerului si a bolilor de inima, in special la fumatori si la persoanele care consuma cantitati mari de alcool, potrivit unor cercetatori.

  In munca lor, cercetatorii au analizat datele dintr-o cohorta care a evaluat dietele a 53.048 de danezi pe parcursul a 23 de ani. Ei au descoperit ca persoanele care au consumat in mod regulat cantitati moderate pana la mari de alimente bogate in flavonoide au sanse mai putine sa moara de cancer sau boli de inima.

  Desi studiul a constatat un risc mai scazut de deces in randul celor care consuma alimente bogate in flavonoide, efectul protector pare sa fie mai puternic in randul celor care au risc crescut de boli cronice din cauza fumatului si al celor care beau mai mult de doua bauturi alcoolice pe zi.

  „Aceste descoperiri sunt importante pentru ca evidentiaza potentialul de a preveni cancerul si bolile de inima, in special la persoanele cu risc crescut pentru aceste boli cronice. Dar este, de asemenea, important ca aportul de flavonoide sa nu contracareze tot riscul crescut de deces cauzat de fumat si consum mare de alcool . Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru sanatatea ta este sa te lasi de fumat si sa-ti reduca aportul”, explica liderul studiului.

  Participantii care au consumat aproximativ 500 de miligrame de flavonoide totale in fiecare zi au avut un risc mai scazut de cancer sau deces cauzat de boli de inima. „Este important sa consumam o varietate de compusi flavonoizi diferiti gasiti in diferite alimente si bauturi pe baza de plante . Acest lucru este usor de realizat prin dieta: o ceasca de ceai, un mar, o portocala, 100 g de afine si 100 g de broccoli ar oferi mai mult de 500 mg de flavonoide in total”, spune cercetatorul.

  Cercetatorul subliniaza ca, in timp ce cercetarile au stabilit o asociere intre aportul de flavonoide si un risc mai scazut de deces, natura exacta a efectului de protectie este neclara, dar probabil ca a avut mai multe fatete. „Consumul de alcool si fumatul cresc inflamatia si lezeaza vasele de sange, ceea ce poate creste riscul unei varietati de boli”, spune el. 

  Antiinflamator si antioxidanti

  In plus, el adauga ca flavonoidele s-au dovedit a fi antiinflamatoare si imbunatatesc functia vaselor de sange , ceea ce ar putea explica de ce sunt asociate cu un risc mai scazut de deces prin boli de inima si cancer. Urmatorul pas in aceasta cercetare va fi sa aruncam o privire mai atenta la ce tipuri de cancere si boli de inima sunt cel mai protejate de flavonoide.

  Cercetarile anterioare au aratat ca flavonoidele au proprietati antioxidante si antiinflamatorii. Mai exact, antocianinele au fost detectate in tesutul pulmonar la scurt timp dupa ce au fost ingerate si par sa reduca mucusul si secretiile inflamatorii in boala pulmonara obstructiva cronica.

  Dupa cum se arata in acest nou studiu, cercetarea a mai constatat ca relatia dintre aportul ridicat de flavonoide si scaderea redusa a functiei pulmonare pare a fi mai puternica in randul celor care nu au fumat niciodata si al celor care s-au lasat sa faca acest lucru decat in ​​general. populatia de studiu. Printre fumatori, studiul nu a gasit nicio legatura intre aportul de antociani si functia pulmonara.

  Alte cercetari au aratat, de asemenea, ca consumul de fructe si legume care contin niveluri ridicate de flavonoide , cum ar fi merele, perele si fructele de padure, poate fi asociat cu o crestere mai mica in greutate . Cu multi ani in urma se credea ca flavonoidele sunt substante fara actiune benefica pentru sanatate, totusi s-a demonstrat ca consumul lor are multiple beneficii pentru sanatate, in principal datorita proprietatilor lor antioxidante. 

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...