More

  „Vision and the Scarlet Witch” si Nexus sunt un cutremur pentru MCU: acest lucru il va afecta pe Doctor Strange

  Serialul cu Vrajitoarea Scarlet si Vision pe Disney + pentru MCU l-am vazut deja venind, dar acum este mai mult decat clar: au trecut de mult vremurile in care serialul Casa Ideilor era un slipstream al filmelor . Facand mereu referinte, invitand personaje, facand cu ochiul privitorului, dar nu mergi mai departe. Daca trebuie sa ne ghidam dupa deciziile luate de Scarlet Witch si Vision, atitudinea in aceasta a patra faza nu ar putea fi mai diferita.

  Cu acest episod, 1×07 al serialului, fictiunile de televiziune Marvel si-au calcat in picioare si si-au revendicat locul intr-un univers care nu inceteaza sa creasca: revelatia Agnesului ca Agatha Harkness si acea insinuare a scenei post-credite nu numai aduc o multime de probleme protagonistilor nostri, implica ca de acum inainte pentru a intelege MCU va trebui sa vizionati si serialul .

  Dimensiunile demonilor sosesc

  Acum da. Agatha este o vrajitoare legata intrinsec de Mephisto, precum si de copiii Wandei, iar in marea ei revelatie intrezarim o carte despre care totul indica ca va fi Darkhold . Aici o cunoastem sub numele de Cartea pacatelor si nu este altceva decat o carte mistica care, pe de o parte, poseda cunostinte infinite, pe langa faptul ca permite celor care o citesc sa obtina ceea ce isi doresc cel mai mult. Si asta se potriveste cu situatia in care se afla Wanda (si, prin urmare, saracii locuitori din Westview), unde a putut sa se bucure de ceea ce inima ei si-a dorit cel mai mult… la un pret foarte mare.

  Dar aceasta carte poate insemna foarte mult pentru MCU, in special pentru cel mai „spiritual” super-erou dintre toate: Doctor Strange. The Darkhold este alcatuit din materia intunecata a dimensiunii Iadului, iar dintre marii eroi ai Marvel, putini sunt mai obisnuiti sa se ocupe de problemele interdimensionale decat Stephen Strange; de fapt, functia sa principala este de a le mentine in echilibru (eficacitatea sa in materie este o alta problema, ca crizele apar o data la doua ori trei). De asemenea, stim deja ca el si Wanda vor impartasi ecranul in Doctor Strange and the Multiverse of Madness ; titlu care a gestionat multe teorii, dintre cele mai lovecraftienecelor care ne fac sa presupunem importanta pe care o poate avea acest serial in noua etapa cinematografica (si toate se intampla pentru ca biata Wanda o ia razna).

  Marvel nu a incetat sa alimenteze zvonurile ca marele raufacator al acestui film ar putea fi Cosmar (sau Cosmar, pentru anglo-saxoni). Cosmarul este unul dintre cei sapte stapani ai fricii, demoni puternici care isi trag puterea din frica muritorilor si stapanesc peste Taramul Viselor . El si Mephisto – despre care am mai vorbit si cu alte ocazii – sunt cele doua mari pariuri care trebuie legate de Agatha si de intentiile ei intunecate si, prin urmare, de situatia in care se afla Wanda. Pentru problema in discutie, practic nu conteaza care este, deoarece cel mai important lucru este ca serialul il stabileste ca viitor raufacator in filmul cu cei doi vrajitori.

  Multiversul este aici. Vom vedea mai multi Spiderman in acelasi timp in cinema?

  Nu mai exista nicio indoiala. Daca exista dimensiuni demonice si ne putem deplasa intre ele, daca Pietro nu este Pietro, ci Peter (sau macar corpul lui) si ne vorbesc si despre Nexus, putem trage urmatoarea concluzie: vom sarim intre dimensiuni .

  Ce este Nex? Este practic o poarta multidimensionala care se conecteaza la toate realitatile posibile. Pe de o parte, sa speram ca acest lucru inseamna ca in viitorul film al lui Wanda si Doctor Strange putem vedea versiuni malefice ale supereroilor care pana acum au fost paine binecuvantata (sa nu uitam de zvonurile despre revenirea la timp a lui Chris Evans in aceasta a patra etapa, chiar daca le-a negat) sau, mai bine, pentru un lungmetraj care se pretinde a fi primul „horror” din franciza, de ce sa nu aruncam o privire asupra realitatii zombiilor Marvel .

  Celalalt erou care ar fi cel mai afectat de aceasta contributie de la Vision and the Scarlet Witch este prietenul si vecinul nostru Spiderman . Tom Holland continua sa spuna ca nu i s-a spus ca nici Tobey Maguire, nici Andrew Garfield nu vor fi in urmatorul film al eroului cu simtul paianjenului, dar daca apare Nexus-ul s-ar putea sa fie ca bietului nu i s-a spus nimic, asa ca ca nu ne strica nimic (stim deja ca Olanda este echivalentul radioului de patio din MCU, in ciuda bunelor sale intentii). Desigur, existenta lui Nexus in Marvel deschide usa catre toate lumi posibile iar zvonurile au fost extrem de insistente, iar cand raul suna, poarta apa .

  Si de parca toate acestea nu ar fi de ajuns, Nexus deschide usa catre universul filmelor despre mutantii lui Fox , X-Men, care si-au aratat deja picioarele la super viteza prin Evan Peters. Nu credem ca acest lucru va depasi un cameo interdimensional, dar nu vom nega ca ne-ar placea sa revedem Magneto-ul lui Ian McKellen sau Patrick Stewart in rolul profesorului Xavier.

  Mutanti: fabricati in Westview

  In episodul de astazi din Vision and the Scarlet Witch (care ar putea fi intitulat „Am avut nevoie de terapie si mi-au dat o serie”) am vazut deja cum HEX-ul care serveste ca antidepresiv/inchisoare pentru Wanda a creat o noua supereroina bazata pe mutatii. moleculele sale. Exista sute de locuitori in Westview, fara a numara agentii SWORD care au fost prinsi inauntru. Daca acest lucru s-ar repeta cu ei, s-ar deschide usa catre noi filme mutante. Iar originea ei, in aceste filme, nu ar fi inteleasa fara referire la micul ecran.

  Toate acestea sunt o dovada in plus a cat de departe sunt vremurile Agentilor din SHIELD , Agent Carter sau supereroilor Netflix din Hell’s Kitchen si Harlem , care erau mici bule care au primit influente de pe marele ecran, dar niciodata invers. Reteaua Marvel in aceasta a patra faza devine mult mai groasa si suntem siguri ca Vision and the Scarlet Witch este doar pistolul de pornire pentru un nou mod de a intelege MCU.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...