More

  Care sunt alimentele permise in dieta keto?

  Se bazeaza pe un principiu simplu: restrictia carbohidratilor. Deoarece elimina un intreg grup de alimente, acest tip de alimentatie nu este pentru toata lumea. Desigur, cine genereaza o buna aderenta la acesta este capabil sa experimenteze schimbari pozitive in compozitia corpului intr-o perioada scurta de timp.

  Lista alimentelor permise in dieta keto

  Dupa cum am mentionat, dieta keto este un plan alimentar care nu permite consumul de carbohidrati. Din acest motiv, este necesar sa cunoastem alimentele care pot fi incluse in mod regulat pentru a nu gresi. Le prezentam mai jos, astfel incat sa nu aveti indoieli in acest sens.

  Alimente de origine animala

  Toate produsele de origine animala sunt permise in cadrul dietei keto, care este un alt nume pentru acest plan. Atat carnea, pestele, cat si ouale sunt alimente proteice care formeaza baza piramidei dietetice cetogenice.

  Asigurarea aportului de proteine ​​este esentiala pentru a preveni catabolismul muscular, care previne dezvoltarea sarcopeniei pe termen mediu si lung. Dovezile stiintifice sugereaza ca includerea acestor nutrienti ar trebui sa fie mai mare de 0,8 grame per kilogram de greutate pe zi, care este minimul stipulat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

  Se pot consuma, apoi:

  • Carne alba.
  • carne rosie
  • Peste alb .
  • Peste albastru.
  • Fructe de mare.
  • oua.
  • lactate

  Legume

  Spalarea bine a fructelor si legumelor este extrem de importanta pentru sanatate.

  Majoritatea legumelor contin putin aport de carbohidrati . Din acest motiv, ele pot fi incluse in dieta keto, atata timp cat tuberculii si cantitatile in exces ale acestora sunt evitate.

  Este necesar sa subliniem ca, atunci cand vorbim despre legume, ne referim la legume si verdeturi. Va fi necesar sa se evite fructele in cantitati mari, deoarece continutul lor de fructoza va rupe procesul de cetoza. Aceasta este partea din metabolism care sta la baza planului keto si care consta in producerea energiei corpului prin alte surse decat cele obisnuite.

  Legumele care ar putea fi incluse ar fi urmatoarele:

  • crucifere.
  • Telina.
  • Salata verde.
  • evreiesc.
  • Ceapa.
  • Spanac.
  • Zucchini.
  • Ardei.
  • Avocado.

  La prepararea acestor produse, este important sa evitati aluat, asa cum s-a intamplat cu carnea. Cel mai bine este sa le gatiti pe gratar sau la abur. In cazul optarii pentru gatirea cu apa, este de preferat sa nu aruncati bulionul in sine, pentru a evita pierderea vitaminelor solubile in apa.

  Alimente grase

  Nuci bogate in proteine ​​pentru o dieta sanatoasa.

  In sfarsit, alimentele grase ar trebui incluse in mod regulat in dieta keto. Acestea furnizeaza acizi omega 3 si 6, necesari pentru buna functionare a organismului.

  Cand vorbim despre alimente grase, ne referim, in principiu, la:

  • Uleiuri vegetale.
  • Fructe oleaginoase (avocado).
  • Nuci.

  Aceste produse trebuie consumate intotdeauna crude, pentru a nu le deteriora valoarea nutritiva. Supunerea lipidelor la temperaturi ridicate creste productia de acizi grasi de tip trans . Conform literaturii stiintifice, aceste substante au capacitati inflamatorii care sunt daunatoare organismului.

  Bauturi permise in dieta keto

   Smoothie cu fulgi de ovaz si mere.

  Cand vorbim despre dieta keto, este important sa acordati atentie si listei de bauturi permise. Apa este intotdeauna optiunea preferata. Ideal este sa-l consumi singur, desi este posibil si, ocazional, sa apelezi la apa spumante.

  Sunt permise atat cafeaua, cat si ceaiul, desi este important sa nu folositi zahar sau indulcitori artificiali pentru a nu genera stres pancreatic. Este posibil sa reduceti aceste lichide cu un strop de lapte.

  Dieta keto, foarte sporadic, permite consumul de cantitati mici de alcool. Cu toate acestea, expertii nu sustin aceasta practica, deoarece bauturile alcoolice agraveaza sanatatea in alte aspecte.

  Varietate de alimente din dieta keto

  Dupa cum ati vazut, este posibil sa propuneti o dieta cetogena variata in cadrul grupelor de alimente pe care le permite. In orice caz, daca aveti indoieli, consultati un specialist. Aceasta va va putea oferi indicatii precise si individualizate.

  Amintiti-va ca dieta keto nu este un plan adaptat tuturor. Sunt persoane care nu adera la acest model sau care au o serie de patologii care le conditioneaza starea generala, deci nu sunt apte sa demareze aceste strategii restrictive.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...