More

  Ce face o femeie atragatoare?

  Cu siguranta nu lipsesc femeile atractive. Dupa cum poate atesta un ciclu aparent nesfarsit de modele, actrite si muzicieni, nu este deosebit de neobisnuit ca femeile sa fie considerate frumoase, atractive sau intrigante. Cantitatea de atractie atribuita femeilor pare sa fluctueze in mod regulat, cu culorile parului, culorile ochilor, nuanta pielii si formele care cad in favoare si in disgratie intr-o rotatie fara sfarsit. In afara de standardele prezentate de mass-media, totusi, ce face o femeie atractiva?

  Ce este Atractia?

  Exista multe tipuri diferite de atractie.

  Termenul „atractie” este de obicei folosit pentru a desemna o tragere sau o atractie magnetica catre cineva. Exista multe tipuri diferite de atractie, desi majoritatea psihologilor se concentreaza pe trei: fizica (sau sexuala), emotionala (sau psihologica) si mentala (sau comportamentala). Toate aceste tipuri de atractie intra de obicei in joc in relatiile functionale. Prezenta tuturor acestor trei forme de atractie poate fi un indicator puternic al faptului ca doi oameni sunt sau nu compatibili.

  Exista diferite scoli de gandire in ceea ce priveste atractia si modul in care functioneaza. Unii biologi evolutionisti tin cu fermitate ideea ca atractia se bazeaza in mare parte pe nevoile evolutiei. Femeile mai tinere, se argumenteaza, sunt considerate mai fertile si, prin urmare, mai viabile pentru a mentine specia umana. Pielea si buzele plinute, ochii mari si parul gros sunt in mod similar legate de evolutie ca trasaturi atractive, deoarece acestea ar putea indica prezenta sanatatii si, din nou, abilitati de reproducere viabile. Constructiile sociale sunt privite aproape in acelasi mod: constructele sociale cu o baza evolutiva (personala si mama, de exemplu) sunt susceptibile sa fie mai atractive pentru barbati.

  Unii sociologi si antropologi prefera o intelegere a atractiei bazata pe societate si sustin ca oamenii gasesc femeile atractive pe baza a ceea ce societatea in ansamblu a considerat acceptabil. Atunci cand societatea are tendinta de a accepta femeile subtiri, fara multe curbe, barbatii vor urma exemplul. De asemenea, barbatii vor urma exemplul atunci cand societatea incurajeaza femeile sa aiba solduri largi si sani si fesieri plini. Aceasta teorie presupune ca barbatii adopta ceea ce societatea considera atragatoare personalitate si trasaturi emotionale, cum ar fi comportamentul supus, un comportament timid si un efect de aer hranitor, trasaturi asociate cu ideile traditionale despre feminitate si feminitate.

  Cat de mult difera atractia?

  Atractia difera oarecum de la cultura la cultura. Unele culturi favorizeaza femeile cu siluete mai mici, in timp ce altele ar putea accentua femeile cu solduri si coapse largi. Unele culturi apreciaza femeile care stau in tacere si rareori isi exprima o opinie, in timp ce alte culturi acorda o valoare mai mare femeilor deschise si directe. Desi exista unele consistente intre culturi cu privire la ceea ce este de obicei atractiv la o femeie, exista mult loc de schimbare si variatie atunci cand iei in considerare diferite culturi si locuri de origine.

  Aceasta este o veste buna atat pentru barbati, cat si pentru femei; nu toti barbatii vor prefera un singur tip de femeie si nu toate femeile vor gravita catre un anumit tip de barbat. Daca te simti inadecvat sau nesigur cu privire la propriile defecte sau neajunsuri percepute, este probabil sa existe cineva care vede valoare si frumusete in acele lucruri.

  Aspectul fizic al atractiei

  Atractia fizica este de obicei atractia care atrage cea mai mare atentie si este mai usor de recunoscut si masurat. Atractia fizica este adesea singurul precursor al debutului unei relatii romantice; intrucat multi barbati vor cauta femei, ei experimenteaza o reactie viscerala in primul rand, apoi determina trasaturi emotionale si mentale mai dezirabile pe masura ce trece timpul.

  Atractia fizica este de obicei semnalata de transpiratie, tremur, gura uscata si pupile dilatate, toate acestea indicand ca corpul tau a gasit o femeie pe care este interesata sa o vada mai mult. Atractia fizica poate creste si scadea in functie de perioada lunii si de starea ta emotionala, deci nu este alcatuita in intregime din impulsuri fizice; chiar si atractia fizica ar putea implica o anumita atractie emotionala sau mentala.

  Femeile predispuse sa zambeasca mai mult si au ceea ce este perceput ca un fel de fata deschisa sunt mai des considerate atractive decat femeile care par sa aiba o incrunta perpetua sau par mai inchise in trasaturile lor. Acest lucru sugereaza ca femeile al caror aspect fizic sugereaza o natura binevoitoare sunt considerate mai atractive din punct de vedere fizic. Oamenii nu se bazeaza doar pe trasaturile fizice, marimea sau forma pentru a determina ceea ce face o femeie atragatoare din punct de vedere fizic.

  Trasaturi emotionale care incurajeaza atractia

  Trasaturile emotionale sau psihologice care incurajeaza atractia fata de femei se concentreaza de obicei pe comportamentul matern, bunatatea, generozitatea si umilinta. Barbatii au apreciat in mod obisnuit femeile care pareau amabile si generoase ca fiind mai atractive decat cele care pareau inchise sau neinteresate. Barbatii au descoperit, de asemenea, ca femeile care pareau mandre sau asociate cu mandria au fost mai putin susceptibile de a experimenta sentimente de atractie, chiar daca aspectul lor fizic era altfel asociat cu frumusetea sau dorinta sexuala.

  In afara de aspectele personalitatii bazate pe aspect, barbatii sunt de obicei atrasi de femeile care se pot relaxa si se pot rostogoli cu pumnii proverbiale. Femeile au fost considerate in mod constant ca fiind mai atractive daca barbatii au simtit ca pot face fata schimbarilor, impulsivitatii si neasteptatelor in comparatie cu femeile care erau mai rigide in ideile si nevoile lor.

  Femeile sunt, de asemenea, vazute ca fiind mai atractive daca pot comunica bine si par in largul lor. Femeile care erau bine vorbite si unice in modul in care isi tin discursul erau considerate mai atractive. Femeile au putut sa se angajeze cu barbatii intr-un mod cochet, prietenos si plin de umor; barbatilor le-a gasit extrem de atractiv cand femeile erau mai predispuse sa rada de umorul lor. Femeile care se angajeaza in activitati creative au fost, de asemenea, considerate mai atractive pentru barbati, chiar daca aceasta activitate creativa este la fel de simpla ca pictura sau fotografierea ca hobby.

  Atractie mentala

  Atractia mentala este tipul de atractie care se manifesta de obicei in comportament si in modul in care te prezinti lumii. Femeile atractive sunt de obicei asociate cu increderea si bunatatea. Unii barbati au citat in mod specific sarcasmul si inteligenta ca indicatori ai faptului ca gasesc sau nu o femeie atragatoare. Ambele pareau sa indice ca femeile erau mai degraba jucause si iubitoare de distractie decat serioase si sumbre.

  Inteligenta, de asemenea, influenteaza atractia, desi femeile care sunt considerate extrem de inteligente ar putea vedea o scadere a nivelului lor general de atractivitate in ceea ce priveste barbatii. In mod obisnuit, barbatii le considerau ideal pe femei cu inteligenta peste medie, in timp ce orice mai putin decat atat sau mai mult decat atat parea sa renunte la ideea de atractie.

  Atractia si rolurile sale

  Tipul de relatie pe care o cauta un barbat va lua in considerare, de asemenea, atractia de care este atras si pe care o ia in considerare. Cineva care cauta o aventura, de exemplu, nu este probabil sa puna un accent mare pe atractivitatea emotionala sau mentala a unei femei, deoarece acestea nu sunt imperative pentru cateva nopti de distractie. Un barbat care cauta o relatie pe termen lung va cauta probabil pe cineva care poate intruchipa toate cele trei tipuri de atractie pentru a maximiza probabilitatea ca relatia sa functioneze bine.

  Atractia se poate umfla si scade pe parcursul relatiei de cuplu. O femeie al carei corp si fata raman constant atractive ar putea experimenta o diferenta in numarul de barbati care fac progrese sau isi manifesta interes pe baza idealurilor culturale din acel moment, sau chiar pe limbajul ei corporal, ceea ce ar putea semnala ca nu este interesata sau nu mai este.” la magazin.” Atractia are nenumarati factori implicati, iar multi dintre ei se schimba de la o zi la alta si de la o persoana la alta.

  Ce face o femeie atragatoare?

  Exista trei tipuri de baza de atractie pe care barbatii si femeile le folosesc pentru a determina cine va fi un partener bun – daca perechea dureaza cateva ore sau merge departe intr-o relatie de lunga durata sau intr-o casatorie. Atractivitatea unei femei este masurata prin scale dezvoltate si incurajate de impulsurile societale si evolutive. Cu toate acestea, poate fi colorata si de antecedentele potentialului ei partener, de istoria femeilor si de relatii si chiar de familia lui de origine.

  Ceea ce face o femeie atractiva nu este un raspuns simplu; nici o singura culoare a parului, culoarea ochilor, nuanta pielii sau tipul de personalitate nu vor indica intotdeauna prezenta atractiei. In schimb, femeile care par deschise, amabile si pline de dispozitie par sa fie considerate atractive in mod constant. Femeile poseda caracteristici fizice comune tineretii si fertilitatii, cum ar fi buzele pline, pielea plina si o talie mica. Chiar si asa, totusi, aceste idealuri se pot schimba odata cu schimbarile culturale si nevoile evolutive, facand imposibila identificarea unui singur exemplu de femeie atragatoare.

  In timp ce societatea perpetueaza idei daunatoare despre cum ar trebui sa arate „femeia perfecta”, amintiti-va ca aceste standarde sunt nerealiste, nereusind sa tina seama de diversitatea organismelor existente. In loc sa va concentrati pe un singur set de caracteristici fizice, amintiti-va ca multi factori contribuie la atractivitate. In loc sa te straduiesti sa te schimbi pentru a deveni ceea ce societatea considera „atragator”, gandeste-te cum ai putea sa-ti accentuezi cele mai bune trasaturi si sa arati incredere in cine esti.

  Sa presupunem ca te straduiesti sa vezi binele din tine sau ca ai dificultati in a gasi ceva despre tine pe care il vezi ca fiind valoros, important sau iubitor. In acest caz, un terapeut va poate ajuta sa creati o mai buna convorbire personala si obiceiuri personale pentru a insufla un sentiment de incredere, confort si pace in cine esti si cum arati. Terapeutii de la Regain.Us te pot ajuta sa ajungi la o intelegere mai sanatoasa si la o iubire mai sanatoasa fata de tine, ceea ce poate, la randul sau, sa creasca cat de atractiv arati pentru ceilalti.

  Intrebari frecvente (FAQs)

  Ce calitati fac o femeie atragatoare?

  Juriul inca nu se refera la aceasta intrebare. Exista multe opinii divergente cu privire la standardele pentru femeile atractive si exista mult mai multe dezacorduri asupra faptului daca aceste standarde sunt definitive sau doar o alta incercare de a defini imposibilul. Mass-media ne prezinta cu usurinta ceea ce dicteaza ca fiind conventional atractiv, dar adesea ajungem sa realizam ca aceste standarde sunt greu de atins sau pur si simplu imposibil.

  Un factor principal de luat in considerare atunci cand va intrebati ce face femeile atractive este sa luati in considerare pe cine incearca sa atraga. Unii oameni considera ca atragator este uneori ingrozitor pentru altii, desi exista acel caz rar in care o femeie este doar universal atractiva; Helen din Troia a reusit, la fel si Marilyn Monroe. Exista sansa sa poti si tu, mai ales daca ai urmatoarele calitati:

  1. Stima de sine

  O cerinta universala pentru a fi considerat atractiv este capacitatea ta de a decide ca esti suficient de atractiv. In timp ce frumusetea este uneori considerata o trasatura atractiva, recunoasterea faptului ca esti cea mai buna versiune a ta este de mare ajutor pentru a-i ajuta pe ceilalti sa vada ceea ce prezinti. Oamenii sunt, in general, atrasi de diferite trasaturi, dar pana cand realizezi ca esti intruchiparea perfecta a ceea ce au nevoie anumiti oameni, s-ar putea sa nu le poti atrage niciodata atentia. Stima de sine bine cultivata si recunoasterea valorii de sine sunt cerinte primordiale pentru oamenii atractivi.

  2. Bunatate

  Este usor sa fim invaluiti in noi insine ca restul lumii devine important doar atunci cand ne satisface nevoile, cu toate acestea, actele de bunatate mici si aleatorii contribuie in mare masura la a face oamenii mai atractivi. Oamenii care se straduiesc sa fie amabili tind sa devina atractivi sau dezirabili, mai ales daca bunatatea lor este facuta acolo unde ceilalti simt nevoia, dar nimeni altcineva nu este deosebit de inclinat sa ajute.

  Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa devii un impingator si sa-i lasi pe altii sa-ti pateze valoarea; oamenii devin de fapt mai putin atractivi atunci cand ii lasa pe altii sa treaca peste ei. Arata-ti bunatatea autentica cat de bine poti si trage linia in care se pare ca bunatatea ta este exploatata.

  3. Abilitati excelente de conversatie

  Este adesea dezamagitor sa te intalnesti cu o persoana si sa o implici in conversatii doar pentru a obtine raspunsuri superficiale si ingamfate din partea ei. Oamenii sunt, in general, atrasi de persoane capabile sa-si potriveasca inteligenta, iar o buna afisare a acestui lucru este o conversatie excelenta. Cateva minute de conversatie stimulatoare, incarcate cu cat mai mult umor si entuziasm, te pot face mai atractiv decat orice alta calitate, deoarece aceste conversatii tind sa ramana si adesea sa se repete in mintea celeilalte persoane, aducandu-i gandurile inapoi la tine si uneori ajutandu-i sa te vada asa cum vrei sa fii vazut; atractiv.

  4. Ingrijire sanatoasa

  S-ar parea ca ora suplimentara pe care o petreceti ingrijindu-se merita din plin; oameni de toate genurile si orientarile romantice sunt de acord ca gasesc oamenii bine ingrijiti foarte atractivi.

  Ce tip de femeie este cel mai atragator?

  Cand decideti ce face pe cineva atractiv sau dezirabil, nu exista raspunsuri gresite sau corecte, deoarece diferiti oameni doresc si asteapta lucruri diferite de la partenerii lor. Natura relatiei si personalitatea potentialului partener ar determina ce fel de caracter sau trasatura este ideala sau necesara pentru ca relatia sa functioneze. Ceea ce individul ar considera atractiv ar depinde de motivul (sau tipul) atractiei.

  Tipuri de atractie

  Atractia fizica: Atractia fizica este atunci cand barbatii si femeile considera un individ atractiv din punct de vedere fizic datorita unor caracteristici fizice pe care le-au gasit la individ. Poate varia de la o dentitie frumoasa pana la culoarea parului; aceasta caracteristica ar fi un bonus in evaluarile lor de atractivitate si le-ar permite sa considere persoana atractiva.

  Atractie romantica: A fi atractiv din punct de vedere romantic, conform stiintei, este cauzat de diferite substante chimice care afecteaza si influenteaza creierul. Atractia romantica este aceeasi, indiferent daca esti atras de barbati, femei sau de orice alta orientare romantica. Desi ceea ce este considerat atractiv din punct de vedere romantic pentru barbati nu este acelasi lucru cu ceea ce este considerat atractiv pentru femei.

  Atractia romantica este semnul si semnele pe care oamenii le folosesc pentru a atrage un partener, asa ca daca esti o persoana careia ii place sa vorbeasca si sa petreaca timp de calitate cu viitorul tau partener, sunt sanse sa fii atras de cineva expresiv si conversational. .

  Ce gasesc barbatii cel mai atragator la o femeie?

  Ceea ce este considerat atractiv este subiectiv si depinde de cine intrebi. Barbati si oameni diferiti intr-o observatie generala pentru diferite trasaturi ale partenerilor lor. Unele dintre aceste trasaturi includ, dar nu se limiteaza la urmatoarele:

  Incredere: Este dificil sau imposibil ca o relatie sa prospere daca increderea este limitata sau inexistenta. Acesta este motivul pentru care nu ar trebui sa fie un soc faptul ca partenerii de incredere sunt considerati atractivi de barbati si de oameni in general. A putea avea incredere ii face pe oameni, in acest caz, pe femei, mai atractive.

  Pasiune: O alta trasatura care este atractiva pentru barbati si oameni, in general, este ca partenerul lor este pasionat de ei insisi si de relatia lor. Este admirabil cand ambii oameni se pot dezvolta personal si impreuna ca cuplu.

  Ce isi doreste fiecare barbat de la o femeie?

  Vreau sa spun totul despre fetele femeilor, dar este mai mult decat atat. Exista mai mult in ceea ce isi doresc oamenii de la un partener decat doar o fata draguta. Un studiu recent a aratat ca indivizii sunt mai susceptibili de a fi atrasi de personalitati bune decat de aspect. 

  Ce cauta barbatii la o femeie fizic?

  Mi-as dori sa pot spune ca curbele de pe fetele feminine, acest lucru ar fi corect pentru multi oameni, dar multi altii nu ar fi de acord. Cand vine vorba de ceea ce ii face pe oameni sa treaca, ce le gadila fantezia si ce asteapta ei de la partenerul lor, presupunerea ta este la fel de buna ca a mea. Oameni diferiti au planuri diferite pentru relatiile lor; ei traiesc vieti diferite, cu personalitati diferite, dorinte diferite si considera lucruri diferite care scapa de intelegeri.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...