More

  Horoscop chinezesc: aici va explicam cele 12 semne si cele cinci elemente ale acestora

  In timp ce ne indreptam spre un an nou, nu exista un moment mai potrivit pentru a afla mai multe despre horoscopul chinezesc, sistemul vechi de 2.000 de ani.

  Daca esti un fan ocazional al astrologiei, s-ar putea sa nu realizezi ca astrologia occidentala este doar unul dintre multele sisteme. China a avut propriul sistem numit Sheng Xiao (生肖) datand din dinastia Qin, cu mai bine de 2.000 de ani in urma. Si zodiacul chinezesc a fost folosit inca din dinastia Han (cca. 150 d.Hr.), cand „ideea ca exista forte mai mari la lucru in cartografierea destinului individual” a fost popularizata.

  Horoscopul chinezesc

  In astrologia chineza, fiecare an este guvernat de un semn zodiacal chinezesc, fiecare reprezentat de un animal asociat cu anumite trasaturi. Si poti sa-ti identifici zodia chinezeasca descoperind care zodie a condus anul tau de nastere.

  In februarie 2022, s-a intrat in Anul Tigrului, introducand teme de determinare, spontaneitate, entuziasm si curaj. Deoarece constientizarea de sine sporita merge mana in mana cu adoptarea oricareia dintre aceste trasaturi ravnite, ce moment mai bun pentru a afla mai multe despre zodiacul chinezesc?

  Semne, ani si trasaturi de personalitate ale horoscopului chinezesc

  Cocos, anii de nastere: 1969, 1981, 1993, 2005

  Cocosii sunt foarte perseverenti atunci cand vine vorba de a-si urmari obiectivele, au o inteligenta emotionala ridicata si un curaj si rezistenta neobosita, gasesc incurajare in asumarea de riscuri si aventura si au un simt al stilului izbitor. Se crede ca isi fac prieteni grozavi si sunt super creativi. Cocosii sunt mai compatibili cu dragonii si mai putin compatibili cu iepurii.

  Caine, anii de nastere: 1970, 1982, 1994, 2006

  Se crede ca cainii sunt orientati spre familie si servicii, directi, de incredere si altruisti. Ei dau dovada de hotarare si rezistenta fara fund la locul de munca, isi poarta inima pe maneci si ii pot implica cu usurinta pe altii ca povestitori. Cainii sunt mai compatibili cu iepurii si mai putin compatibili cu dragonii.

  Porc, anii de nastere: 1971, 1983, 1995, 2007

  Porcii sunt perfectionisti care par tineri la suflet, tind sa asculte pasionati si au capacitatea de a avea rabdare cu ceilalti. Generosi si extrovertiti, ei pot suferi, de asemenea, din cauza fricii, a nerabdarii si a nebunilor. Porcii sunt mai compatibili cu tigrii si mai putin compatibili cu serpii.

  Sobolan, anii de nastere: 1972, 1984, 1996, 2008

  Sobolanii sunt antreprenori care au abilitati de comunicare extraordinar de ascutite. Le place sa fie implicati in comunitatea lor si sunt orientati spre detalii si artistic. Sensibili si intuitivi, sunt aversivi la risc si tind sa fie destul de organizati. Sobolanii sunt mai compatibili cu bivolii si mai putin compatibili cu caii.

  Bivol, anii nasterii: 1973, 1985, 1997, 2009

  Bivolii sunt practici, contemplativi si au o memorie excelenta, le place sa petreaca timpul in natura si sunt adepti la multitasking. Considerati ca muncitori si perseverenti, nu au nicio problema in a-si asuma responsabilitati. In general, sunt linistiti si nu sunt cei mai expresivi din punct de vedere emotional. Bivolii sunt mai compatibili cu sobolanii si mai putin compatibili cu caprele.

  Tigru, anii nasterii: 1974, 1986, 1998,

  Tigrii, ca si omonimul lor, sunt ambitiosi, loiali si iubitori de lux. Ei se mandresc ca sunt liberi ganditori si par de-a dreptul neinfricati. Luptatori pentru dreptate cu stima de sine ridicata, sunt lideri redutabili. Tigrii sunt mai compatibili cu porcii si mai putin compatibili cu maimutele.

  Iepure, anii de nastere: 1975, 1987, 1999, 2011

  Iepurii tind sa fie prietenosi, politicosi, rabdatori si inteligenti. Sunt fermecatoare si diplomatice si le place sa absoarba cunostintele. Cunoscuti ca sunt oarecum o persoana de casa, sunt intotdeauna dispusi sa dea o mana de ajutor si sa-si puna inima sa aiba grija de oamenii pe care ii iubesc. Iepurii sunt mai compatibili cu cainii si mai putin compatibili cu cocosii.

  Dragon, anii de nastere: 1976, 1988, 2000, 2012

  Dragonii sunt luptatori cu mingi de foc feroce, iesiti, cunoscuti pentru loialitatea fata de familie si prieteni, pentru increderea in sine si pentru capacitatea de a conduce. Le place aventura si dragostea. Desi pot parea lenesi uneori, nu au nicio problema sa se motiveze atunci cand vine vorba de ceva de care sunt cu adevarat entuziasmati. Dragonii sunt mai compatibili cu cocosii si mai putin compatibili cu cainii.

  Sarpe, anii de nastere: 1977, 1989, 2001, 2013

  Serpii au dorinta de a pastra pacea, de a inspira oamenii fiind artistici si sunt in ton unic cu intuitia lor (si pot fi de fapt putin psihici). Ei radiaza o energie fermecatoare si incantatoare. Devotati si hotarati, vor sa-i inteleaga pe deplin pe ceilalti. Serpii sunt mai compatibili cu maimutele si mai putin compatibili cu porcii.

  Cal, anii de nasterii: 1978, 1990, 2002, 2014

  Caii sunt perceputi ca viata oricarei petreceri si un umar sincer pe care sa se sprijine. Pozitivi, energici si dispusi sa lupte pana cand vor castiga, sunt pasionati sa ia atitudine, sa exprime ceea ce simt si sa aiba libertatea de a trai viata pe care si-au imaginat-o pentru ei insisi. Caii sunt mai compatibili cu caprele si mai putin compatibili cu sobolanii.

  Capra, anii de nastere: 1979, 1991, 2003, 2015

  Caprele isi fac noi prieteni fara efort, sunt visatori, s-au nascut cu un talent pentru activitati creative si tind sa fie incredibil de perceptive si grijulii. Ei sunt facatori de pace care ar prefera sa nu leaga barca. Rabdatori, politicosi si persuasivi, ei poseda o hotarare linistita de a atinge chiar si cele mai inalte obiective. Caprele sunt mai compatibile cu caii si mai putin compatibile cu bivolii.

  Maimuta,  anii de nastere: 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

  Maimutele sunt individualisti cu spirit liber, prietenosi si nu au nicio problema in a incepe o conversatie cu aproape oricine. Ii fac pe oameni sa rada cu simtul umorului lor usor si indraznet si dragostea fiind in centrul atentiei. Plini de energie si curiosi la nesfarsit, ei acorda o mare valoare relatiilor lor. Maimutele sunt mai compatibile cu serpii si mai putin compatibile cu tigrii.

  Elementele horoscopului chinezesc

  Cu siguranta te gandesti la aer, apa, pamant si foc dar in zodiacul chinezesc elementele sunt diferite si nu sunt folosite in acelasi mod. Cele cinci elemente din astrologia chineza sunt apa, lemnul, focul, pamantul si metalul. Iata un scurt rezumat despre cum sa ganditi si sa determinati in ce element v-ati nascut. Si fiecare semn al horoscopului chinezesc este asociat cu un element fix sau perpetuu.

  • Metal: maimuta, cocos
  • Lemn: tigru, iepure
  • Apa: sobolan, porc
  • Foc: sarpe, cal
  • Pamant: bivol, dragon, oaie, caine

  Dar in zodiacul chinezesc fiecare an este asociat si cu un element, asa ca in functie de anul in care te-ai nascut, vei obtine o combinatie unica de semn si element. Acestea sunt calitatile asociate fiecarui element.

  • Metal: soliditate si putere de vointa.
  • Apa: receptivitate si persuasiune
  • Lemn: imaginatie si creativitate
  • Foc: pasiune si explozii de energie dinamica.
  • Pamant: calitati cu picioarele pe pamant

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...