More

  Pozitia „lingurita”: care este semnificatia acestei pozitii de somn pentru cupluri?

  Pozitia „lingurii” demonstreaza o dinamica protectoare in cuplu, unde unul il acopera pe celalalt. Este o pozitie vulnerabila care sugereaza „Am avut incredere in tine”.

  Cine nu se simte familiarizat cu acea pozitie? Unde persoana se lasa imbratisata de partenerul sau din spate.

  Daca ai un partener, trebuie sa stii ca acesta este unul dintre cele mai satisfacatoare lucruri dintr-o relatie. Dormitul imbratisandu-va cu cineva special nu numai ca va va apropia mai mult, dar va va oferi si ambilor beneficii multiple pentru sanatate.

  Expertii spun ca cuplurile care dorm pe „lingurita” se simt mai in siguranta si mai protejate. Orele de somn vor fi mai placute, mai fericite si, de parca nu ar fi de ajuns, iti vor prelungi speranta de viata.

  Ce semnificatie are aceasta pozitie?  

  Pozitia consta in imbratisarea amandoi unul pe celalalt ca si cum ar fi simulat a fi doua linguri care au fost unite, unde una va fi lingura mare (care se imbratiseaza) si cealalta lingura mica (care este imbratisata).

  Practic consta in a dormi amandoi unul in spatele celuilalt, incovoiat si in pozitie fetala, unde intregul corp este in contact direct cu celalalt.

  Potrivit specialistilor in limbajul corpului, persoana care se imbratiseaza tinde sa-l protejeze si sa-l ghideze pe celalalt in relatie, iar partenerul se simte in siguranta si confortabil alaturi de el. Poate ca este cea mai buna pozitie care reflecta armonia din cuplu.

  Dormitul pe lingura ajuta cuplurile sa aiba o mai buna convietuire in timpul zilei si inlatura monotonia. Pozitia lingurii demonstreaza o dinamica de protectie pe care o adopta unul dintre parteneri fata de celalalt. Acest rol de protector este acordat mai mult omului.

  Ce se intampla cand barbatul este cel care ia rolul celei mai mici linguri?

  Exista un pic de tabu in legatura cu acest subiect. Exista insa barbati carora le place sa fie lingura mica, dar nu toti indraznesc sa recunoasca ca le place sa fie imbratisati de partenerul lor in aceasta pozitie.

  Pentru multi barbati, ideea de a fi partenerul care preia rolul linguritei sau linguritei ar putea parea „nebarbateasca” pana la punctul in care unii evita acest tip de imbratisare.

  Dar astazi exista mai multa libertate pentru femei de a-si asuma acest rol de protectie si de a-l arata partenerului lor. Vremurile s-au schimbat, iar femeile sunt mai libere sa-si afirme dominatia in toate aspectele.

  Ce parere au specialistii despre acest subiect?

   Barbatii carora le place sa fie lingura tind sa fie mai inteligenti din punct de vedere emotional, ceea ce este un punct important in orice relatie.

  De asemenea, afirma ca ei sunt mai predispusi sa fie sensibili, supusi si agreabili. Omul care este in contact cu latura sa sensibila poate fi mai plin de compasiune si poate fi un contrast cu omul traditional.

  Un barbat care este in contact cu sentimentele sale tinde sa fie mai inteligent din punct de vedere emotional decat cei care nu sunt, ceea ce este un punct foarte important intr-o relatie, in care comunicarea este cheia. De asemenea, se considera ca barbatii sensibili petrec mult mai mult timp cu o femeie pe care o adora si pe care o iubesc, de la el se poate astepta mult mai mult angajament.

  Care sunt beneficiile dormitului in aceasta pozitie?

  Faptul de a dormi imbratisat, intareste relatiile si, in general, ne face sa ne simtim mai bine. Imbratisarile stimuleaza productia de oxitocina, cunoscuta si sub numele de hormonul iubirii.

  Ceea ce ne ofera sentimentul de incredere, empatie si dorinta si o multime de emotii si beneficii bune pentru sanatate.

  Aceste beneficii sunt:

  Ajuta la somn. Oxitocina contracareaza efectele cortizolului (hormonul stresului). Si pe masura ce este eliberat in creierul nostru suntem relaxati, creste calitatea somnului. Oxitocina ne face mai calmi si mai somnorosi.

  Reduce pofta si nivelul de stres. Un alt efect interesant al hormonului iubirii este capacitatea sa de a atenua pofta de mancare, droguri, alcool si altele.

  Imbratisarea cu partenerul tau ajuta la eliberarea stresului si a emotiilor nocive si poate reduce riscul de atac de cord.

  Intareste legatura emotionala cu partenerul tau. Dormitul imbratisat este un mediu confortabil pentru comunicare si avem tendinta de a neglija acel mediu.

  O buna comunicare este esentiala pentru a construi incredere, de aceea ar trebui sa-ti imbratisezi partenerul cu cel putin 15 minute inainte de culcare.

  Cine nu a avut impulsul sa-si imbratiseze partenerul din spate, ca pe o lingura, in timp ce sta intins in pat, se uita la un film sau dorm? Si este ca acesta este unul dintre cele mai tandre acte, pentru ca imbratisarea implica o afectiune care mangaie pe oricine.

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...