More

  Putin se lupta pentru a spori productia de arme pentru razboiul din Ucraina

  Presedintele rus Vladimir Putin, care se confrunta cu intarzieri in productia militara si cu pierderi tot mai mari, a cerut guvernului sau sa reduca birocratia pentru a produce suficiente arme si provizii pentru a alimenta razboiul din Ucraina, unde o contraofensiva ucraineana cu armate occidentale a avut loc si fortele Ruse au dat inapoi.

  In alte evolutii, autoritatile ucrainene le-au cerut cetatenilor sa nu se intoarca acasa si sa impoziteze in continuare infrastructura energetica distrusa a tarii, iar tarile occidentale au gandit cum sa reconstruiasca Ucraina cand razboiul se termina.

  Deficientele armatei ruse in razboiul de opt luni au fost atat de pronuntate incat Putin a trebuit sa creeze o structura pentru a incerca sa le rezolve. El a prezidat un nou comitet menit sa accelereze productia si livrarea de arme si provizii pentru trupele ruse, subliniind necesitatea „de a castiga un ritm mai mare in toate zonele”.

  Stirile rusesti au recunoscut ca multi dintre cei chemati in cadrul unei mobilizari de 300.000 de rezervisti pe care Putin a ordonat-o nu au primit echipamente de baza, cum ar fi truse medicale si jachete, si au fost nevoiti sa le gaseasca pe ale lor. Alte rapoarte au sugerat ca trupele ruse sunt din ce in ce mai fortate sa foloseasca echipamente vechi si uneori nesigure si ca unele dintre trupele nou mobilizate sunt grabite pe frontul de razboi cu putina pregatire.  Putin a incercat sa arate ca totul este bine vizitand un loc de antrenament din Rusia, unde i s-au aratat soldati bine echipati.

  Pentru a inlocui armele de precizie cu raza lunga de actiune din ce in ce mai rare, fabricate rusesti, Ministerul Apararii al Marii Britanii a declarat ca Rusia ar putea folosi un numar mare de drone pentru a incerca sa patrunda in apararea aeriana ucraineana. „Munitia de artilerie din Rusia se epuizeaza”.

  Institutul pentru Studierea Razboiului, din Washington, a adaugat ca „ritmul mai lent al loviturilor rusesti cu aer, rachete si drone reflecta probabil scaderea stocurilor de rachete si drone si eficacitatea limitata a atacurilor in realizarea obiectivelor militare strategice ale Rusiei”.

  Armata rusa a reusit inca sa provoace pagube si victime grele, distrugand case, cladiri publice si reteaua electrica a Ucrainei. Banca Mondiala estimeaza daunele aduse Ucrainei pana acum la 350 de miliarde de euro (345 de miliarde de dolari).

  Recentele atacuri rusesti s-au concentrat in mare parte asupra instalatiilor energetice ale Ucrainei, in special asupra producerii si transportului de electricitate. Deficientele de energie electrica sunt atat de grave incat viceprim-ministrul ucrainean Irina Veresciuk le-a cerut cetatenilor care locuiesc in strainatate sa nu se intoarca in aceasta iarna pentru a evita presiunea suplimentara asupra sursei de energie.

  „Trebuie sa supravietuim iernii, dar, din pacate, retelele (de electricitate) nu vor supravietui”, a spus Vereshchuk la televiziunea ucraineana. „Intelegem ca situatia se va inrautati si in aceasta iarna trebuie sa supravietuim.”

  La Berlin, liderii Uniunii Europene au reunit experti pentru a lucra la un „nou plan Marshall” pentru reconstructia Ucrainei – o referire la planul sponsorizat de SUA care a ajutat la reinvierea economiilor vest-europene dupa al Doilea Razboi Mondial.

  Cancelarul german Olaf Scholz a declarat ca intalnirea abordeaza „cum sa se asigure si cum sa sustina finantarea redresarii, reconstructiei si modernizarii Ucrainei pentru anii si deceniile urmatoare”.

  Scholz, care a co-gazduit intalnirea cu presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus ca cauta „nimic mai putin decat crearea unui nou Plan Marshall pentru secolul 21 – o sarcina generationala care trebuie sa inceapa acum”.

  Pe frontul diplomatic, presedintele german Frank-Walter Steinmeier le-a spus reporterilor la Kiev, dupa intalnirea cu presedintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy, ca tara sa va continua sa fie alaturi de Ucraina in acest razboi si sa-si sprijine poporul atata timp cat este nevoie – ajutand la reconstruieste tara distrusa si trimitand mai multe arme.

  „Reconstructia nu asteapta incheierea razboiului. Trebuie sa inceapa acum”, a spus presedintele german, adaugand ca „nu numai ca Germania ajuta la reconstructie, dar ajutam si Ucraina sa previna distrugerea brutala, pentru a ne asigura ca populatia este protejata in cel mai bun mod posibil. ”

  El a promis ca Germania va ajuta la reconstruirea imediata a oraselor distruse si va trimite inca doua sisteme de rachete de artilerie medie MARS si patru obuziere autopropulsate de tip 2000.

  Pe frontul de lupta, rachetele rusesti au incendiat o benzinarie, in orasul Dnipro, din centrul de sud, ucigand o femeie insarcinata in masina ei si operatorul unei spalatorii auto din instalatie, in timp ce ranind cel putin trei, agentiile de presa ucrainene. raportat.

  In orasul Mykolaiv din sud, locuitorii s-au aliniat pentru apa si provizii esentiale, in timp ce fortele ucrainene au avansat spre orasul Herson, ocupat de rusi, din apropiere.

  Unul dintre aliatii Moscovei a cerut Rusiei sa accelereze ritmul si amploarea distrugerii Ucrainei.

  Ramzan Kadyrov, liderul regional al Ceceniei care a trimis trupe sa lupte in Ucraina, a cerut Moscovei sa sterga de pe harta orase intregi, ca razbunare pentru bombardarea ucraineana a teritoriului Rusiei. Autoritatile din regiunile rusesti Kursk si Belgorod care se invecineaza cu Ucraina au raportat in mod repetat bombardamentele ucrainene care au deteriorat infrastructura si cladirile rezidentiale.

  „Raspunsul nostru a fost prea slab”, a spus Kadyrov pe canalul sau de aplicatie de mesagerie. „Daca un obuz zboara in regiunea noastra, orase intregi trebuie sa fie sterse de pe suprafata Pamantului, astfel incat sa nu creada vreodata ca pot trage in directia noastra.”

  Kievul vrea sa intensifice lupta, dar spune ca are nevoie de mai mult material de razboi.

  „Avem nevoie de mai multe arme, avem nevoie de mai multe munitii pentru a castiga acest razboi”, a declarat premierul ucrainean Denys Shmyhal reporterilor. El a adaugat: „Avem nevoie de tancuri de la partenerii nostri, de la toti partenerii nostri; avem nevoie de vehicule blindate grele, avem nevoie de unitati suplimentare de artilerie, obuziere.”

  Share

  Latest Updates

  Frequently Asked Questions

  Related Articles

  „Fara asteptari, fara dezamagiri”: 67 de citate despre incredere

  Intotdeauna exista acea persoana in care ai avut cea mai mare incredere, doar pentru...

  332 de citate care iti vor da putere sa nu renunti niciodata

  Ei spun „Cand viata iti da lamai, fa limonada”. Eu spun „Cand viata iti...

  10 citate motivationale care sa te ajute sa te simti mai bine

  Susurile si coborasurile sunt normale si este imposibil sa ai o atitudine pozitiva in...

  40 de citate despre manipulare

  Simplu spus, manipularea este o tactica pe care oamenii o folosesc pentru a obtine...